YAZAR'IN DİĞER YAZILARI

Makale Kategorileri

MEDYADA CEZAEVİ DÜŞMANLIĞI

Cem Alemdar Albayrak
CİPDER YAZILARI - 24 Kasım 2016 Perşembe - 22:23:20  - Bu makale 728 kere okundu.
Cem Alemdar Albayrak
alemdar61_@hotmail.comCem Alemdar Albayrak’ın ” Medyada Cezaevi Düşmanlığı” başlıklı yeni yazısı
Geçtiğimiz aylarda ve son zamanlarda basında ve sosyal medyada, ceza infaz kurumları ve personeli hakkında birçok yalan yanlış ve çarpılmış haberler yer aldı.

Her zamanki gibi basın ve sosyal medyanın kahramancıkları bir yerden emir almışcasına aynı anda, yıllardır kullandıkları aynı argümanlarla ve silahlarla hücuma geçtiler.

Bu haberlere karşılık Dernek internet sitemizde birçok kez yaptığımız gibi bunları kınadık.Genel Müdürlüğümüzde gereken cevapları veriyor. Ama bu tür kişilerin amacı, sonucu ve etkisi ne olursa olsun haber yapabilmektir.

Oysa ki ceza infaz kurumları toplumun bir gerçeği olup, bir ihtiyacını karşılamaktadır. Ceza infaz kurumu personeli ise zor şartlarda toplumsal bir sorunun çözümü noktasında zor bir görevi fedakarca ifa etmektedir.Ancak ceza infaz kurumları ve personeli, her dönemde ve her cenahtan gelen bu tür saldırılara maruz kalmaktadır. Bu yönüyle bu kara propaganda bizleri pek de şaşırtmıyor. Ama bu saldırıların nedenini anlamak mümkün değil. Kime ne kazandırıyor, kimler ne hesap peşinde, açıkçası anlamıyorum.

Kara propagandanın sahipleri, kanunları ve uygulamaları bilmeden, olayları çarpıtarak, yalan yanlış bilgilerle süsleyerek ve kapalı bir dünya olan ceza infaz kurumları hakkındaki kamuoyundaki bilgi eksikliğini de istismar ederek kurgularını gerçekmiş gibi sunmaktadır.Olmamış şeyleri olmuş, olmuş şeyleri de olmamış göstererek veya abartarak her türlü madrabazlıkları yapmaktadır.

Mesela sosyal medyada atılan twittler, burada tek tek yazmak istemiyorum.Herkes biliyor. İşin ilginç yanlarından biri utanıp sıkılmadan attıkları o yalan yanlış, çarpıtılmış twitt ve manşetler için düzeltme ihtiyacı bile duymamalarıdır.

Böylece medyanın oluşturduğu olumsuz algı artarak devam ediyor. Her ne kadar moral ve motivasyonumuz ağır hasara uğrasa da ceza infaz kurum personelleri olarak bizler moralimizi bozmadan yolumuza devam edeceğiz.

Çünkü işimiz insana hizmet etmek; bizlere emanet edilen insanların sağlıklı bir şekilde tekrar topluma dönmelerini sağlamak.Bir başka bakış açısı ise bizim işimiz insan ve insanlıktır.

Genel Müdürüm Sayın Yıldırım’ın ifade ettiği gibi “Bizim için insan onuru en büyük değerdir.”

İnsan onuruna saygı temelinde görevini yapan ceza infaz kurumu personelleri ile infaz ve koruma memurlarının en önemli ödevi, görevini hakkaniyet, adalet çerçevesinde yerine getirmektir. Biz işimizi bu değerler temelinde yapmaya devam edelim.Onlar da yazsın dursun. Unutmayalım ki, “Hak” ve “Adalet” kızıl elmamızdır.

Bütün meslektaşlarıma başarılar dilerim.

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Etiketler; cem, cezaevi, düşmanlık, albayrak,