YAZAR'IN DİĞER YAZILARI

Makale Kategorileri

MAÇ YENİ BAŞLADI

Cem Alemdar Albayrak
CİPDER YAZILARI - 07 Kasım 2017 Salı - 18:18:00  - Bu makale 497 kere okundu.
Cem Alemdar Albayrak
alemdar61_@hotmail.comCipder Genel Başkan yardımcısı Cem Alemdar Albayrak'ın yeni yazısı
Ceza infaz kurumu çalışanlarının arasında, mevcut sorunlarımız hakkında herkesin bir düşüncesi, bir kanaati vardır. Bu durum düşünce ve fikir çeşitliliğinin getirdiği olumlu katkısının yanında, bazen de birtakım karşıt görüşler nedeniyle bir ayrışmayı, kutuplaşmayı da yanında getiriyor.

Özellikle sosyal medya kullanımının arttığı günümüzde, eskiden maltada, kapıaltında, personel servisinde konuşulan konular sosyal medyada konuşulur oldu. Aslında görünürlük ve yaygınlaştırma anlamında iyi bir şey gibi görünen bu durum, bazı yorumcuların konuyu kişiselleştirmeleri ve farklı mecralara sürüklemeleri yüzünden sıkıntı yaratır bir hale büründü.

Sağduyulu birçok meslektaşımız -haklı olarak- bu tip ayrışmalardan rahatsız. Bu ayrışmanın CTE personeline fayda getirmeyeceği konusunda da hemfikirler.

Sosyal medyadaki bu ayrışma, kutuplaşma; yalan yanlış bilgilerle çarptırılmış haberler, sonunun nereye gideceği bilinmeden yapılan yorumlar sağlıklı bir durum değil. Düşüncelerin, öncelikle yasalar çerçevesince ve kültürel ve ahlaki değerlerimiz uyarınca medeni bir dille, usulünce yapılması  gerekir. Böyle yapmak yerine eksik ve yanlış bilgilendirmeler yapanlar; hakaret, tehdit, küfür içeren ifadeler ve suçlayıcı bir dil kullananlar belki bir anlığına kendilerini rahatlatabilirler ama bastıkları dalı kestiklerinin farkında değiller. Bugün herkese açık olan internet üzerinden yapılan bu tip paylaşımlar yüzünden mesleki itibarımız, imajımız zarar gördüğü gibi bunları yapan meslektaşlarımız da adli ve idari soruşturma geçirebiliyor. Konusu suç teşkil eden paylaşımlardan olumsuz etkilenenlerden biri şüphesiz Derneğimiz. Asılsız suçlamalar, iftiralar, karalama kampanyaları, hakaretler gibi hak etmediğimiz muameleye maruz bırakılıyoruz, buna rağmen yapıcı olmaya çabalıyor, bu kişilere öncelikle hoşgörüyle yaklaşıp, onları ikaz ediyor, doğruları anlatma yoluna gidiyoruz. İnsanlarımızdaki bu öfkeyi, bu hırçınlığı, “sıkılı yumrukla el sıkışılmaz” anlayışıyla karşılayıp; sabırla, sevgiyle, merhametle yatıştırmak için gayret ediyoruz.

Bazı meslektaşlarımız fevri davrandığı, aceleci olduğu, düşünmeden heyecanla hareket ettiği için böyle yanılabilirken, bazı meslektaşlarımızın bilerek, isteyerek sistemli bir şekilde böyle davrandığını görüyorum. Kasıt olmadığı sürece yanılgı, hata tolere edilebilir, bir dereceye kadar normal karşılanabilir. Ama kasıtlı olarak böyle davrananların bu teşkilata, bu üniformaya ihanet içinde olduklarını düşünmeden edemiyorum.

Günümüzde cezaevinde çalışan –özellikle- genç meslektaşlarımızın sorunlarımıza ve bu mesleğin imajına, itibarına olan duyarlılıkları, çabaları takdire şayandır. Burada dikkat edilmesi gereken durum hepimizin devletin birer memuru olduğumuz gerçeğidir. Üzerimizde devlet memuru gömleği olduğu sürece neyi, nerede, nasıl yapılacağı hususuna riayet etmek zorundayız.

Bakanlığımızın ve Ceza ve Tevkifleri Müdürlüğünün önemli çabaları, eğitim merkezlerinin faaliyetleri, CİPDER’in hizmetleri, sosyal medyada yürütülen çalışmalar ile CTE personelleri, büyük bir değişim, dönüşüm yaşıyor. Bunun meyvelerini almaya başladık. Mesela yıpranma (Fiili Hizmet Zammı) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ama fazla mesai, maaşların iyileştirilmesi, kar payları ve sosyal haklarımız konularında epeyce yolumuz var. Anlayacağınız maç yeni başladı.

Yıllardır bireysel ve kurumsal imaj ve itibar için özlem duyduğumuz, beklediğimiz, elini taşın altına koyacak bir gençlikti. Şimdi ise birlikte hareket edilmediği, bireysel ve fevri davranıldığı için beklediğimiz hedefe yaklaşamadığımızı görüyorum. Böyle hareket etmeye devam edilirse herkes kaybeder.

Bu sarmaldan kurtulmak istiyorsak, herkes önce kendi nefsini ayaklar altına almalı, bencillikten ve kısa vadeli geçici isteklerden kurtulmalı; yoksa  girdiğimiz bu girdaptan çıkamayız. Eğer bunu başaramazsak önümüzdeki birçok yılı da heba etmiş oluruz. Ortak hedeflere  birlikte yürümeliyiz, bunu da hemen şimdi yapmaya başlamalıyız, çünkü yarın geç olacak...

Birlik olup birlikte yürüyeceğimiz günlerin umuduyla en güzele, en yüceye emanet olun.

SESLİ MAKALE OLARAK DİNLEMEK İSTERSENİZ LİNKİ TIKLAYIN.

youtu.be/8LhucE5Vb14

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Etiketler; CEM, ALEMDAR, ALBAYRAK, MAÇ,