YAZAR'IN DİĞER YAZILARI

Makale Kategorileri

GÜN KARDEŞLİK GÜNÜDÜR, BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR.

Bekir ALANOĞLU
CİPDER YAZILARI - 03 Ağustos 2015 Pazartesi - 12:28:04  - Bu makale 1347 kere okundu.
Bekir ALANOĞLU
b.alanoglu@hotmail.comHastalıklı zihinlerin geçici, fani istekleriyle İnsana kıymak, zulüm etmek; bırakın ideolojik olmayı, insani bile değildir!

Son günlerde ülkemizde yaşanan elim olaylar bizleri derinden yaralamaktadır. Bu coğrafya, binlerce yıldır birçok medeniyete ve farklı kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Tarihsel süreç göstermiştir ki güç, iktidar, para vs. maddi unsurlar elinde tutmak isteyene sürekli bir mutluluk kaynağı olmamakta, aksine insanın kin, nefret, kibir, hırs gibi marazi duygu ve düşüncelerini daha da körüklemektedir. Bu tür hastalıklı düşünceler bir süre sonra ırk, renk, dil, din ve diğer farklılıkları ortaya koyarak genleriyle oynanan bir virüs gibi kendini geliştirerek büyümekte, ortaya koyduğu zararı da bu nispette artırmaktadır. Oysa farklılıklar, birbirini tamamlayan parçaların bütünü oluşturması için yaratılmış unsurlardır. Bu parçalar en güzel şekilde bir araya geldiği takdirde oluşturacağı sinerji beklenenden daha mükemmel bir bütünün ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Bu bağlamda; bin yıla yakın süredir üzerinde birlikte yaşadığımız bu topraklar, sahip olduğu coğrafik güzellikler ve dünya üzerinde eşi bulunmayan zengin sosyo-kültürel yapısıyla büyük bir nimet durumunda olmasına rağmen, kalıcı bir huzur ortamına bir türlü kavuşamamaktayız.  Her akşam haber bültenlerini elimiz göğsümüzde korkuyla, heyecanla izlemekteyiz. Sanıyorum ki bu ülkede terörden doğrudan veya dolaylı olarak zarar görmeyen kimse kalmamıştır.

Ülkenin huzur ve refahını bozmak isteyenler inanıyorum ki büyük ölçüde dış güçlerdir. Biraz klişe olacak ama biz bu filmi çok gördük! Ne zaman ülke güçlenmeye başlamışsa, önemli bir atılım yapmak üzere doğrulmaya çalışmışsa başına bir çorap örülmüş, daha meyvesi koruk iken taşlanmakta olan ağaç misali kargaşaya maruz bırakılmıştır.

Daha çok genç bir Cumhuriyet olan bu ülkede yaşanan acı olaylar, gelip geçen tüm kuşaklara acı hatıralar bırakmıştır. Özellikle bizim gibi orta yaşın biraz üzerindeki kuşak en fazla terör, anarşi ve kargaşaya tanık olan kuşaktır. Dünyaya geldiğimizden bu yana İhtilaller, ekonomik krizler, kardeş kavgaları, mezhep çatışmaları ve terör olayları neredeyse ara vermeden devam ediyor. Bunların bize bir yarar sağlamadığını artık görmemiz gerek. Kandan, korkudan, şiddetten ve kargaşadan sadece fitneciler fayda görebilir. Tarih bunun binlerce örneğiyle doluyken hala bu zulmün içinde bulunuyor olmaktan utanç duyduğumu belirtmek istiyorum.

Unutulmamalıdır ki, insanın yararlanması, onu mamur etmesi ve kendini gerçekleştirmesi için yaratılan bu dünya hayatında hepimizin amacı ortaktır. Hiçbir ideoloji insanı insan gibi yaşatmaktan daha ulvi bir amaç içeremez. Hastalıklı zihinlerin geçici, fani istekleriyle İnsana kıymak, zulüm etmek ise bırakın ideolojik olmayı, insani bile değildir. Bu noktada iç ve dış tüm terör unsurları tarafından gerçekleştirilen terör olaylarını; bunları gerçekleştirenleri, bunları alkışlayanları ve bunları azmettirenleri esefle kınıyoruz. Şu üç günlük dünyada kendimizi ve birbirimizi yaşatmalı, birlik, beraberlik içinde kardeşçe yaşamasını bir an önce öğrenmeliyiz.  Ancak böyle yaparsak, birbirimize sımsıkı kenetlenirsek daha güçlü olur, huzur ve refaha daha çabuk kavuşuruz.

Bu duygularla, terör ve diğer şiddet olaylarında şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor; yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyor, tüm ülke insanımızı da sabırlı olmaya, sağduyuyla hareket etmeye ve kutsal bildiğimiz değerlerimiz etrafında kenetlenmeye davet ediyorum.

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!