YAZAR'IN DİĞER YAZILARI

Makale Kategorileri

GERÇEK MUTLULUK

İSMAİL GÜL
CİPDER YAZILARI - 09 Şubat 2017 Perşembe - 15:56:31  - Bu makale 518 kere okundu.
İSMAİL GÜL
ismail.gul@adalet.gov.trMutluluğun kişisel ve maddi hazlarda değil, yardımlaşma ve paylaşmada olduğuna inanıyorum.
 Değerli Üyelerimiz, Sevgili Meslektaşlarımız,

Mensubu bulunduğum bu büyük camiaya, Devletin bir memuru ve bir Kurum yöneticisi olarak uzun yıllardır hizmet veriyorum. Bundan da büyük bir gurur duyuyorum.

İnsanın öğrenme sürecinin yaşam boyu devam ettiğine olan inancım, hem kurumlarda yürüttüğümüz hükümlülerin ıslahı çalışmalarında hem de yöneticilik görevimiz esnasında bana “insanın değişebilir, gelişebilir” olduğu gerçeğiyle hareket etme, karar verme bilinci kazandırdı. Her şeyden önce insanın çok önemli olduğunu, her bir insanın görmezden gelinemeyecek kadar önemli olduğunu unutturmadı. Çeşitli Kurumlardaki yöneticilik görevim yanında kısa bir süre önce atandığım Ankara Personel Eğitim Merkezi de bana Devletime, milletime ve bu teşkilata hizmet etmenin, yarar sağlamanın birden fazla yolu olduğunu oldukça net bir şekilde gösterdi. Bunun yanında; kurulduğu günden bu yana inandığım, desteklediğim ve birkaç yıldır bizzat yönetiminde yer aldığım CİPDER, çok yünlü düşünebilme, insan odaklı kararlar verme, sorun merkezli ve ihtiyaca yönelik çalışmalar yapma konularında beni birkaç adım daha ileriye taşıdı. Böylece, yakın zamanda devraldığım Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimi de bir bayrak yarışı mantığıyla sürdürüp, bir başka arkadaşıma devredene kadar hem Devletime hem de cezaevlerinde fedakârca görev yapan tüm arkadaşlarıma en iyi şekilde hizmet etmek için çalışma azmini de kendimde buldum.

Bazen; bildiğimiz, belli bir ölçüde inandığımız, olmasını arzuladığımız ama nedense hep uzaktan baktığımız; çoğu kez pasif gözlemcisi olduğumuz birtakım şeyler bizim de başımıza geldiğinde ona bakışımız değişiverir. Ben bunu yakın zamanda yaşadığım ciddi bir sağlık sorunu nedeniyle geçirdiğim tedavi sürecinde çok iyi idrak ettim. Anladım ki kötü günde insan sadece yanında olanları görüyor. Para, mal, makam, koltuk, servet vs. dünyevi metanın değil; dostluk, yakınlık, sabır, şefkat, sevgi gibi manevi şeylerin önemli olduğunu insan en iyi, kendisi veya sevdiklerinin yaşadığı kötü tecrübeler sırasında anlıyor.

Tanıdığım en iyi, en temi kalpli insanlardan biri olan Bekir ALANOĞLU arkadaşımızın neden yıllardır Dernek’te bu kadar çaba gösterdiğini, başkalarının sorunları için dertlendiğini, nasıl çözeriz, nasıl yardım yapabiliriz sorularına yanıt için çırpındığını bugün daha iyi anlıyorum. Bu vesileyle, kendisine, böyle bir oluşumun kurulup gelişmesine yaptığı önemli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Artık çok daha iyi anlıyorum ki insanlarla buluştukça, onlara bir vesileyle yaklaştıkça ve “biz” gözlüğüyle baktıkça, sorunlar, acılar ortak oluyor. Çözmedikçe kendi derdimiz büyüyor. Çözüme katkı sunduğunda ise haz veriyor. Tabi böyle bir yapınız varsa… Böyle bir dertlenme için öncelikle mayanızda sevgi ve merhamet bulunması gerekli. Cevher içermeyen yer, madene dönüşmüyor. Biz insanlara, meslektaşlarımıza yardım ettikçe, onların sorunlarına, hüzünlerine ortak olup, onlarla dertleştikçe mutlu oluyoruz. Mutluluğun kişisel maddi hazlarda değil, yardımlaşma ve paylaşmada olduğuna inanıyorum.

Bu düşüncelerle, 2017 yılının da, yardımlaşma ve dayanışmanın en üst düzeyde yaşandığı; birlik, beraberlik ruhunun tüm mesleki ve sosyal yaşantımızın gündeminde ilk sıralara yükseldiği bir yıl olmasını temenni ediyor; mutlu, huzurlu ve sağlık dolu bit yıl geçirmeniz dileklerimle, saygılar sunuyorum.

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!