GENEL MERKEZDE ŞOFÖRLERİN SORUNLARI TARTIŞILDI

Çalışma Hayatı - 27.10.2017 Cuma 15:44  - Bu haber 419 kere okundu.
Ceza infaz kurumu şoförlerini temsil eden heyetle bir toplantı yapılarak sorunlar tartışıldı.

Ceza infaz kurumlarında yaklaşık 22 farklı unvanda görev yapan personel bulunuyor. Her bir meslek grubunun farklı sorunları var elbet ama bunların arasında en fazla soruna sahip meslek gruplarından biri şoförler.

Yıllardır birçok platformda sorunlarını dile getirmeye çalışan bu meslek grubunun sorunları CİPDER tarafından da defalarca ortaya konmuş ancak yıllardır çözüme yönelik bir mesafe kaydedememiştir.

27.10.2017 tarihinde, ülke genelinde sayıları 1800’e yaklaşan tüm şoförler adına Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu Şoförü Recep Kılıç, Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu Şoförü Hüseyın Kaplan, Kocaeli Ceza İnfaz Kurumu Şoförü Murat Yılmaz  ve  Alim Delibaş  CİPDER Genel Merkezini ziyaret ederek bu sorunlarını bir kez daha gündeme getirdi. CİPDER Genel Sekreteri Behzat DEMİR ve CİPDER Hukuk Danışmanı Avukat Mutlu EŞER’in de hazır bulunduğu genel merkezde şoförlerle bir toplantı yapılarak, sorunlar masaya yatırıldı.

CİPDER’e ceza infaz kurumu çalışanlarının sorunlarını birçok platformda dile getirdikleri ve çözüm aramak için harcadıkları yoğun çabadan dolayı teşekkür eden ve fiili hizmet zammının verilmesi sürecinde gösterdiği gayretten dolayı tebrik eden şoförler, toplantıda meslektaşları ve diğer üyelere yapılan maddi, ayni ve hukuki yardımlar hakkında bilgi aldı.

Toplantıda sorunlarını kısaca özetleyen şoförler başlıca;

Bazı ring araçlarındaki mahkûm taşıma bölmesinin araç ön kısmına yakın olmasının sakıncalarını,

Trafiğin yoğun olduğu İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi şehirlerde yapılan mahkûm sevk ve nakillerinde emniyet şeritlerinin kullanımını ve araçlarda çakar lamba ve siren kullanımını,

Seyir halinde meydana gelen kazalar sonucu meydana gelen ceza ve tazminatlar ile güvenlik gerekçeleri bakımından yapılan birtakım zorunlu ihlaller sonucu kesilen trafik cezalarının şoförler tarafından karşılanmasının yarattığı mağduriyeti,

24 saat esasına göre çalışan ve sürekli olarak sevk ve nakil için seyir halinde olan şoförlerin birçok kez taşlı, sopalı ve silahlı saldırıya uğraması nedeniyle can güvenliği bakımından yaşadıkları sıkıntıları,

Dile getirdi. Dernek Genel Sekreteri Behzat Demir bu sorunları bir rapor halinde tekrar gerekli mercilere ileteceklerini, ayrıca bu konuda sosyal medyada gerekli farkındalığı oluşturmak üzere etkinlikler yapılacağını belirtirken Hukuk Danışmanı Mutlu EŞER de şoförlerin de görevi başında taşıma ruhsatlı silah alabilmesi konusunun zaten gündemlerinde olduğunu, en yakın zamanda bunun için çalışmaların başlatılacağını söyledi.

Hastane ile ayakta ve yatarak yapılan tedaviler ile diğer tıbbi tetkik ve tedavilerde indirimi öngören protokol yenilendi.
Mesleki ve sosyal yetkinliklerin geliştirilmesi amacıyla yürütülen projenin kapanış toplantısı Ankara'da yapıldı.
Sincan 1 No'lu L Tipi'nde görevli İKM Nurettin Yuca vefat etti.
CİPDER tarafından hazırlanan öğretmenlik mevzuat kitabı gönderilmeye başladı.
09 Mart 2017 Perşembe