CİPDER’DEN VAN ZİYARETİ

Çalışma Hayatı - 23.10.2017 Pazartesi 12:45  - Bu haber 538 kere okundu.
CİPDER Yönetim Kurulu Van'daki Ceza İnfaz Kurumlarına çalışma ziyaretinde bulundu.
         Dernek Yönetim Kurulunun 02.10.2016 tarih ve 73 sayılı kararı ile yapılan görevlendirme doğrultusunda ceza infaz kurumlarındaki üyelerimize ve çalışanlarımıza derneğin kurulduğu günden bu yana yaptığı faaliyetler ile bundan sonraki yapacağı çalışmaları anlatmak; onlardan gelen talepleri, önerileri ve eleştirileri yerinde almak üzere 17.10.2017 Salı günü Van iline bir ziyaret yapılmıştır.

Ziyaretlere Erciş İlçesinde bulunan kurumlar ile başlanmıştır. Dernek Genel Sekreteri Behzat DEMİR, Genel Başkan Yardımcısı Levent PREVEZE , Yönetim Kurlu üyesi Cemal ERGEÇ ve Dernek Hukuk Danışmanı Avukat Mutlu EŞER’den oluşan heyet tarafından yapılan Erciş Açık Ceza İnfaz Kurumu ve ardından Erciş Kapalı Ceza İnfaz Kurumları ziyaretlerinin ardından ertesi gün 18.10.2017 Tarihinde Van M Tipi, F TİPİ, T Tipi, Yüksek Güvenlikli ve Açık Ceza İnfaz Kurumları personeli ile Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda toplantı salonunda bir araya gelinmiştir. Etkinlikte Derneğimizin şimdiye kadar yaptığı faaliyetler ile bundan sonraki hedefleri aktarılmış daha sonra üyelerimiz kendi taleplerini, eleştirilerini, beklentilerini ve önerilerini heyete bildirmişlerdir.

Görüşmelerde; yıpranma hakkının uygulanmasında görülen eksikliklerin giderilmesi; tüm çalışanlara ve emeklilerine ruhsat harcı ödemeksizin silah taşıma ruhsatının verilmesi; rotasyon planlamalarında mazeretlerin dikkate alınması; aşçı ve şoförlerin hizmet sınıflarının değiştirilmesi; sivil personele de giyim yardımı yapılması ve üniforma kalitesinin artırılması; dizi ve filmlerdeki yanlış bilgilendirmelerin ve aşağılayıcı yorumların önüne geçilmesi için kamu spotu hazırlanması, özlük hakların düzeltilmesi ve iş riski zammının tüm personele verilmesi; görevde yükselme sınavlarını yapıldığı okullarda telefon, çanta, cüzdan gibi birtakım sınav salonlarına sokulması yasak eşyaların emanet edilmesi için dernekçe bir çalışma yapılması gibi taleplerde bulunmuşlardır. Kurum Müdürlerine makamlarında yapılan nezaket ziyaretlerinden sonra akşam ANKARA’ya dönüş yapılmıştır.

Etiketler; van, erciş, ziyaret,

CİPDER tarafından hazırlanan öğretmenlik mevzuat kitabı gönderilmeye başladı.
09 Mart 2017 Perşembe
Rıdvan Yüzer geçirmiş olduğu kalp rahatsızlığı nedeniyle vefat etti.
Yönetim Kurulu Maltepe ve Silivri Kampüslerine ziyaretler gerçekleştirdi.
25 Şubat 2017 Cumartesi