CİPDER'DEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

CİPDER Haber - 08.09.2017 Cuma 00:19  - Bu haber 716 kere okundu.
CİPDER Yönetim Kurulu Genel Müdür Enis Yavuz Yıldırım’ı ziyaret etti.

CİPDER Genel Başkanı İsmail Gül, Genel Sekreter Behzat Demir, Genel Başkan Yardımcısı Levent Preveze ve Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Ergeç’ten oluşan heyetle Genel Müdürlüğe bir teşekkür ziyareti gerçekleştirildi.

Ziyarette Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, yıpranma olarak bilinen ve bir anlamda yapılan görevin ne kadar riskli ve önemli olduğunun resmi tescili olarak değer kazanan fiili hizmet zammının verilmesinden dolayı emeği geçen herkes adına Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Sayın Enis Yavuz Yıldırım’a teşekkür etti.

Genel Müdür Yıldırım, bu kazanımın kendisini de ziyadesiyle memnun ettiğini; ceza infaz kurumu çalışanlarıyla olan iletişimlerinde çalışanlara özveriyle, en iyi, en doğru şekilde görev yapmaları şeklinde telkinde bulunurken, kendilerinin de bu kurumun başında bulunan kişiler sıfatıyla üzerlerine düşen gayreti gösterdiklerini; görevde oldukları dört yıl içinde personelin birçok sorunuyla ilgilendiklerini, mesleğin hak ettiği itibarı ve değer kazanması açısından da çok önemli mesafeler kat ettiklerini belirtti. Bugüne kadarki tüm söylemlerinin, kesin sonuç alma garantisi vermekten çok, ellerinden gelen tüm gayreti sarf edecekleri yönünde olduğunu beyan eden Genel Müdür Yıldırım, yıpranma hakkının çok önemli bir kazanım olduğunu, bundan sonraki süreçte de özlük hakları ile ilgili çalışmalarının takipçisi olmaya devam edeceklerini ekledi.

Yıpranma hakkının önemine vurgu yapan Yıldırım, sayısız kurumun yıllardır mücadele ettiği yıpranma hakkının bu yasal düzenlemede sadece bizlere verildiğini, bunun mesleğin yükselen değerinin önemli bir göstergesi olduğunu; bu hakkın verilmesinin, kendilerini üvey evlat ve unutulmuş olarak gören, kendilerine değer verilmediğini düşünen ceza infaz kurumu çalışanlarının algısını olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

CİPDER Yönetim Kurulu, Genel Müdür Enis Yavuz Yıldırım ile yapılan görüşmenin ardından Genel Müdür yardımcıları, bazı Daire Başkanları ve Tetkik Hâkimleri ile de görüştü. Görüşmelerde, Dernek genel merkezine gelen, yıpranmanın kapsamı, geriye dönük işleyip işlemeyeceği gibi birtakım sorulara karşılık, yıpranmanın kadrosu cezaevlerinde olup da fiilen görev yapan tüm personeli (sözleşmeliler dâhil) kapsayacağı (geçici görevle kurum dışında çalışanların dışarıda geçen süreleri hariç); çıkan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede, yıpranma hakkının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren uygulanacağına ilişkin bir hüküm olmadığından, geriye dönük fiili hizmet zammı talep edilmesi halinde SGK ile yaşanacak ihtilaf durumunda ise yargı organlarının belirleyici olacağı şeklinde bir sonuca ulaşıldı.

Görüşmelerde ayrıca diğer mali haklarla ilgili beklentiler ile personele yönelik şiddetin önlenmesi ve personelin güvenliğinin artırılması konusunda öneriler ile yılda bir günün veya bir haftanın cezaevi çalışanları günü veya haftası olarak belirlenmesi konusundaki talepler bir kez daha aktarıldı.

Maltepe 1 No'lu L Tipi'nde görevli üyemizin eşi yakalandığı amansız hastalıktan dolayı vefat etti.
Kurum Müdürü Mustafa Çorumlu'nun annesi hakka yürüdü
Ankara'da uygun fiyata konaklamak isteyen CİPDER üyeleri,anlaşmalı firmaları tercih edebilir.