CİPDER’DEN MALTEPE'YE HUKUKİ DESTEK

CİPDER Haber - 24.07.2017 Pazartesi 10:26  - Bu haber 1121 kere okundu.
Hukuki süreçlere müdahil olunması amacıyla Dernek avukatı Mutlu Eşer görevlendirildi.
Maltepe 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 05.07.2017 tarihinde tutuklu/hükümlü yakınları tarafından 10 infaz ve koruma memurunun yaralanması olayı ile ilgili olarak CİPDER Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilen ziyaretinin ardından, olayın mağduru olan personel adına Dernek olarak savcılık soruşturmasına ve bundan sonraki hukuki süreçlere müdahil olunması amacıyla Dernek avukatı Mutlu Eşer tarafından bir ziyaret daha gerçekleştirildi.

Dernek avukatı tarafından olayla ilgili ön araştırmanın ardından şikâyetçi personelin vekaletnameleri alınarak, İstanbul Anadolu Adliyesinde dosyaya vekalet sunulup resmi olarak müdahil olundu.

Bu olayla ilgili konuşan Avukat Mutlu Eşer; bu tür olayların sık yaşandığını ancak burada en üzücü noktanın kendisini koruyacak teçhizatı dahi olmayan infaz personeli olayda darp edilirken, asli görevi koruma ve asayiş olan diğer güvenlik güçlerinin olayı görmelerine rağmen müdahale etmemeleri olduğunu vurguladı ve görev başında saldırıya uğrayan ceza infaz personeline yapılan bu saldırının faillerinin en ağır cezayı almaları için gerekli tüm hukuki mücadelenin CİPDER tarafından verileceğini beyan etti.

Maltepe 1 No'lu L Tipi'nde görevli üyemizin eşi yakalandığı amansız hastalıktan dolayı vefat etti.
Kurum Müdürü Mustafa Çorumlu'nun annesi hakka yürüdü
Ankara'da uygun fiyata konaklamak isteyen CİPDER üyeleri,anlaşmalı firmaları tercih edebilir.