ADALET YERİNİ BULSUN DİYE VARIZ

CİPDER Haber - 05.08.2017 Cumartesi 11:06  - Bu haber 1701 kere okundu.
13 Ağustos 2017 tarihinde saat 22.00’de Twitter’da  #gardiyandegiliz etiketiyle bir etkinlik yapılacaktır.

Değerli Meslektaşlarımız ve Tüm İlgililer;

CİPDER(Ceza İnfaz Kurumları Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği)öncülüğünde,"Gardiyan"unvanının"İnfaz veKorumaMemuru"olarakdeğiştirilmesinin 33.yılı dolayısıyla,13Ağustos2017 tarihinde saat 22.00’deTwitter’da  #gardiyandegilizetiketiyle bir etkinlik yapılacaktır.

Atılacaktweetlerdeçeşitli medya organlarına ait hesaplar ilebasın mensuplarınaait hesaplar etiketlenecek vebu yollabir farkındalık oluşturulmaya çalışılacaktır.

#gardiyandegilizetiketi, vermek istenen mesajı kısa ve öz bir şekilde taşıdığından tercih edildi.#Bu etiket "gardiyan"a atfedilen olumsuz anlam ve sıfatlarıbir reddedişbizleri"gardiyan"olarak bilen insanlara karşı bir haykırış, niteliğindedir.

Diğer taraftanetiketimizin altına,"İnfaz veKorumaMemuru"olduğumuzu vurgulayan yazılı ve görsel öğeler de eklenecektir.Etkinlik sonunda kamuoyunda kendimizi bir ölçüde ortaya koyabileceğimizi, yanlış algıları yıkacağımızı; bundan sonraki dönemde medya mensuplarınınhazırlayacakları haberlerde"gardiyan"unvanınıkullanmamaya özen göstereceğini ve bizleri hak ettiğimiz şekilde tanımlayacağını umuyoruz.

TWİTTER HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Twitter’daen çok konuşulan 10 başlık TT Listesi olarak adlandırılır. (TT)TrendingTopic, yaniherkesin yöneldiği konu demektir.

Türkiye’de günde yaklaşık 100 konu ya da etiket bu listeye girer. Kimisi 1 dakika, kimiise 24 saatten uzun süre bu listede yerbulur.

Bir konunun kısa zamanda TT Listesi’ne girebilmesi için o konunun aniden ve çok sayıda kullanıcı tarafından konuşulması gerekir.

Bir kişinin çok sayıdatweetatması değil, o konuda birçok kullanıcınıntweetatması TT Listesi için belirleyici olur.

Aynı ‘hashtag’inbirtweetiçerisinde birden fazla kullanılması hiçbir fayda sağlamaz;ancak takipçilerin dikkatiniçekmeye yarar.

"Yumurta kafa"olarak adlandırılan (fotosuz) hesaplardan yazılantweetlere"sahte"gözüylebakılır ve dikkate alınmaz.

Korumalı hesaplardan atılantweetlerinTT Listesi’ne girmek için fayda sağlamaz,  yaniTwitterGündemi’neetkisiolmaz.

“RT”ReTweetanlamına gelen bu kısaltma, başkasının attığıtweet’itekrartweetlemekanlamına gelir.

TWEET ATILACAK MEDYA ORGANLARI

Ajanslar

@anadoluajansi @dhainternet @ihacomtr

Televizyon Kanalları

@atvcomtr @KanalD @kanal7 @startv @ShowTV @FOXTurkiye @HaberturkTV @tgrthabertv @trthaber @halktvcomtr @tvahaber @ntv @cnnturk @ulketv

Gazeteler

@t24comtr @cumhuriyetgzt @Haberturk @milliyet @gazetesozcu @Haber7 @Aksam @Hurriyet @ensonhaber @internethaber @turkiyegazetesi @yenisafak @Vatan @AkitGazetem @AJTurk

13 Ağustos 22:00’da yapılacak olan etkinliğe tüm Ceza ve Tevkifevleri Personeli davetlidir.

Maltepe 1 No'lu L Tipi'nde görevli üyemizin eşi yakalandığı amansız hastalıktan dolayı vefat etti.
Kurum Müdürü Mustafa Çorumlu'nun annesi hakka yürüdü
Ankara'da uygun fiyata konaklamak isteyen CİPDER üyeleri,anlaşmalı firmaları tercih edebilir.