ÜYELİK BİLGİSİ SORGULA

SON DAKİKA

Üyemiz Soner Veda Annesini Kaybetti

ZAFER BAYSAL HALK ŞAİRİ UNVANI KAZANDI

Silivri 5 nolu L tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda İnfaz ve Koruma Memuru olarak görev yapan ve aynı zamanda CİPDER genel başkan yardımcısı olan Zafer BAYSAL
Kültür Bakanlığı Halk Şairi Sanatçısı unvanı kazandı.

300'den fazla şiiri bulunan ve kendine ait 3 şiir kitabı çıkaran Baysal, Kültür Bakanlığı Halk Şairi oldu. 2017 tarihinde "Yıpranmış Yıllar " adlı şiir kitabını çıkaran Yazar Zafer Baysal 2019 Tarihinde "Vah Emeklerim Vah" ve 2021 de Dört Duvar adlı 3.şiir kitabıyla okurlarının karşısına çıktı.

Halk Şairi Zafer Baysal, "Ben infaz ve koruma memuruyum, mesleğim gereği uzun yıllar kapalı kapılar ardında, soğuk duvarlar arkasında kimi gün baba kimi gün abi kimi gün öğretmen oldum. Gün geçtikçe yüreğim büyüdü. İnsan ve insan yetiştirme sevdalısı olarak gece gündüz çalıştık, bu süreçte biz de yıprandık. Bu bağlamda 3 yıl önce “Yıpranmış Yıllar “ adlı ilk şiir kitabını, 2019 tarihinde ise "Vah Emeklerim Vah" 2021 yılında dört duvar atlı kitabımı çıkarttım." dedi.

Görevinin yanı sıra kültür sanat faaliyetlerine devam ettiğini ve 300 den fazla şiir yazdığını dile getirdi. Halk Şairi Baysal, Kültür ve Sanat faaliyetlerinin devam edeceğini ve Halk Şairi unvanını Halkımız ve CTE (Cezaevi Çalışanları) adına aldığını söyledi; kültür ve sanata destek veren tüm arkadaşlarına ve meslektaşlarına teşekkür etti.

YORUMUNUZ

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamıştır.

Adınız Soyadınız
Doğrulama Kodu