0 506 388 71 54 - 0 507 532 95 30

Hafit Kaya Vefat Etti

Üyemiz Soner Veda Annesini Kaybetti

TAŞIMA RUHSATLI SİLAH ALMA KONUSUNDA ÇÖZÜME YAKLAŞILDI

Ceza infaz kurumu çalışanlarının taşıma ruhsatlı silah alması konusunda Emniyet Müdürlükleri ile yaşanan sorun çözüme kavuşuyor.

CİPDER’in uzun zamandır emekli ceza infaz kurumu çalışanlarının harç ve vergi ödemeksizin taşıma ruhsatlı silah alabilmesi konusunda gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için yaptığı mücadele sonuç vermiş kısa bir süre önce yapılan kanun değişikliğiyle çalışırken ruhsat alabilen ceza infaz kurumu çalışanlarının emekli olduktan sonra da bu haklarının korunmasının yolu açılmıştı. Ancak bu kanunu ve idare memurlarının silah taşıyabilecek yöneticiler arasına girmesini sağlayan yargı kararına yer verilmesinin ardından 6136 sayılı Kanun’un ilgili maddesini yanlış algılayan emniyet müdürlükleri ile sorunlar yaşanmaktaydı. CİPDER bu konuda hem Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü hem de Emniyet Genel Müdürlüğü ile resmi yollardan diyaloğa geçerek bu sorunun çözümüne yönelik yoğun bir çaba göstermişti. Emniyet Genel Müdürlüğüyle yapılan son görüşmede bu konuda çözüm içeren bir yönetmeliğin hazırlanmış olduğu ve yakın bir zamanda Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe gireceği öğrenildi.

YORUMUNUZ

Adınız Soyadınız
Doğrulama Kodu
Yorumunuz