0 506 388 71 54 - 0 507 532 95 30

SON DAKİKA

Üyemiz Soner Veda Annesini Kaybetti

SÖZLEŞMELİ PERSONELE İLK MÜJDE

Ceza infaz kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan personelin izinlerinin bir sonraki yıla devredilmesini düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Kararı 6 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu Karar'ın 2 nci maddesiyle 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın 9uncu maddesinin birinci fıkrasının sonuna eklenen "Sözleşme döneminde kullanılmayan izinler, sözleşmenin devamı halinde müteakip sözleşme dönemlerinde kullanılabilir...." ifadesiyle bundan böyle sözleşmeli personel bir önceki yıla ait kalan yıllık iznini cari yılda kullanabilecek.

Bir önemli değişiklik de ceza infaz kurumlarında görev yapan sözleşmeli öğretmenlerle ilgili. Kadrolu öğretmenlerle aynı işi yaptığı halde ek ders ücreti alamayan sözleşmeli öğretmenler bu Karar'ın yürürlüğe girmesiyle birlikte ek ders ücreti alabilecek.

Daha önce Adalet Bakanı Gül tarafından sözleşmeli personel ile ilgili çalışmalarını devam ettiğini belirtilmişti. Bu konuyu yıllardır sürekli dile getiren ve gündemden düşmesine izin vermeyen CİPDER, gelen bu sevindirici ilk haberden sonra sözleşmeli personelin başta kadro olmak üzere diğer özlük haklarıyla ilgili düzenlemeler konusunda çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.