0 506 388 71 54 - 0 507 532 95 30

Hafit Kaya Vefat Etti

Üyemiz Soner Veda Annesini Kaybetti

CEM ALEMDAR ALBAYRAK
KENDİMİZİ NASIL İFADE EDELİM?
(Bu Yazı 1514 Kez Okundu.)

Kurulduğu günden bu yana ceza infaz kurumu personelinin gündemini meşgul eden, bazı çevreler tarafından tartışılan ve çeşitli platformlarda dile getirilen bir konu var. O da Cipder ne yaptı? Aslında söylemek istedikleri “Cipder benim için ne yaptı?” Ben de bir infaz ve koruma memuru olarak konuya, bir nebze olsun değinmek istedim.

Uzun zamandır bu Derneğin bir parçası olarak söyleyebilirim ki Dernek, bir derneğin yapabileceği şeylerden fazlasını yaptı. Derneklerin yapabilecekleri sınırlı, kanunun var, statüsü var, buna karşın bu çerçeveyi bilmeyen, derneği takip edemeyen bazı meslektaşlarımız eksik bilgi (en yumuşak tabirle) nedeniyle bu “ne yaptı” sorusunu sorabiliyor. Bu arkadaşların büyük çoğunluğu her denilene inananlardan oluşuyor.  Ama nedense; yıllardır maddi ve manevi birçok badireler atlatmış olduğu halde dimdik ayakta mücadelesine devam eden CİPDER' in yardım ettiği üyeleri, görevi ile ilgili yargılanmakta iken hukuki yardım yapılan üyeyi, vefat eden üye yakınlarına maddi ve manevi verilen desteği, üye çocuklarına verilen eğitim desteğini, sağlık desteğini, ceza infaz kurumu çalışanlarının haklarını korumak için TBMM'nin, Bakanlıkların kapısını aşındıran, personel sorunlarını meclis kayıtlarına defalarca geçmesini sağlayan, yasa değişikliklerinde taraf olarak görüşü alınan CİPDER görmezden geliniyor.

Ama bir de farklı gruplar var. Yıllardır yardımlaşma ve dayanışma derneği olarak, tüzüğü çerçevesinde yapılanları görmeyen, görmek istemeyen, neyin ne olduğunu bilmeyen; buna karşın sosyal medyada yalan yanlış, çarpıtma haberler yaparak derneği yıpratmaktan bıkmak usanmak bilmeyenler de var. Adeta kör dövüşü yapıyorlar. Çıkar amaçlı faaliyet göstermeyen sadece gönüllülerden oluşan bir grubun yaptığı yardım çalışmalarını baltalamak, kötülemek sadece iyiliğe savaş açmaktır. Kendi bastıkları dalı kesiyorlar farkında değiller.

Ceza infaz kurumu, infaz kurumu personeli gibi kavramlar söz konusu olunca, internet arama motorlarında, basında, sosyal medyada, mecliste her yerde Cipder adı ön plandadır. Yani 2007 yılından bu yana ceza infaz kurumu personelinin haklarını savunan, yardım ve dayanışmanın birlik ve beraberliğin temel unsurudur CİPDER.

Dernek kurumsal imajımızdır. Dernek kurumsal duruşumuzdur.

Dernek üst şemsiyemizdir.

Dernek, sesimizi sivil platformdan duyuran üst kimliğimizdir.

Kısacası Dernek, bu personelin sağduyulu sesidir ve bu ses kısılırsa hepimizin sesi kısılır.

Dernek soyut bir varlıktır, bir tüzel kişiliktir. Yöneticileri eleştirin, yönetim tarzını eleştirin, yönetim politikaları eleştirin; yaptıklarını, yapamadıklarını eleştirin ama yalan, yanlış, çarpıtma haberlere inanmayın, zan ile hareket etmeyin ve lütfen bu yalanlara ortak olmayın ve yaymayın. Bu bağlamda, Derneğin ismi üzerinden eleştirisine karşıyım. Lütfen bu kötülüğü kendimize yapmayalım.

Benim bakışım bu…

Sözün özü, sorunlarımızı “Dernek bana ne yaptı” diyerek değil, “ben derneğimle el ele vererek neler yapabilirim” diyerek çözebiliriz.

Son olarak gündemi meşgul eden Covid 19 salgını nedeniyle büyük fedakârlıkta bulunan personelimizi anmak istiyorum. Evinden, ailesinden ayrı kalarak zor koşullarda büyük bir fedakarlıklarla görevinin başında bulunan meslektaşlarımıza buradan teşekkür etmek istiyorum. Allah onlardan razı olsun. Sayın Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül’e de meslektaşlarımızı öven ve destekleyen konuşmasından ötürü şükranlarımızı sunarım. Bu süreçte başta sağlık personeli olmak üzere birçok kurum çalışanı da büyük emek veriyor. En fazla emek verenlerden biri biz olmamıza karşın her zaman olduğu gibi ön planda değiliz. Bu kurumlarımızın kaderi olsa gerek. Ama biz yılmadan kamu görevinin getirdiği ciddiyetle doğru olanı yapmaya devam edeceğiz. Bu arada sosyal medyadaki fotoğraflarımız, yorumlarımız paylaşımlarımıza dikkat etmemiz; güvenliği tehlikeye düşürecek paylaşımlardan, gayri ciddi paylaşımlardan uzak durmalı; gündeme uygun olarak maskeli ve sosyal mesafeyi koruduğumuzu ortaya koyan paylaşımlarda bulunmalıyız. Böylece kendimizi daha iyi ifade edebilir ve topluma vereceğimiz mesajı daha ciddi iletebiliriz.

Zor günlerden geçiyoruz doğru ama bize düşen bu günleri en az zararla atlatmak ve bu durumu fırsata çevirmek. Her sorun, her sıkıntı bize bir şeyler öğretir ayrıca baskı altındayken bile kendimizi doğru ifade etmemiz için bize fırsat verir. Biz üzerimize düşeni yapmaya devam edelim, inanıyorum ki güzel gelişmeler bizi bekliyor.

Sağlıklı ve mutlu günler diler, saygılar sunarım…

Diğer Yazarlar

İSMAİL GÜL

NEREDE O ESKİ GÜNLER?

LEVENT PREVEZE

YENİ YILA GİRERKEN

BEHZAT DEMİR

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE “KAZANIMLARIMIZ”

MUTLU EŞER

YIPRANMA HAKKIYLA İLGİLİ GÖRÜŞLER

İDRİS KOÇ

DEPREM DEĞİL, AHLAKSIZLIK ÖLDÜRÜR!

Yazarın Diğer Yazıları

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Adalet Bakanı Bayram Ziyaret

BİZİM PUSULAMIZ ADALETTİR

MAÇ YENİ BAŞLADI!

MEDYADA CEZAEVİ DÜŞMANLIĞI

YORUMUNUZ

Adınız Soyadınız
Doğrulama Kodu
Yorumunuz

Yorumlar (5 Adet)

• 02.05.2020-Alim öz

Cem bey güzel yazmışsın teşekürler biz 4-C olarak çalışırken bize desteğini biliyorum.cezaevi çok farklı bir yer . Eleştiri olağandır

• 02.05.2020-Haydar Yalın

Kaleminize yüreğinize sağlık.

• 02.05.2020-Ziya Civelekoğlu

Cezaevi personelinin sendikası olmadığı için, elinde bulunan tek dayanağa sahip çıkması gerekir. Ben emekli İKBM. Olarak mücadelenizin destekçisiyim. Üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Selamlar

• 03.05.2020-burhan uğurlu

aynen çalışmalarınıza devam edilmeli, ben duygusu bırakalırak, biz hepimiz sloganı ile beraberce hakkımızı korumalıyız. Hepinizi kutluyor, hizmetlerinizin devamını diliyorum. emeklii katiplerden

• 07.09.2020-HASAN SIĞANIK

YÜREĞİNİZE SAĞLIK. KURUMSAL İMAJIMIZ OLAN DERNEĞİMİZİN HERZAMAN YANINDA VE DESTEKCİSİYİZ. HALA KÖRÜ KÖRÜNE PERVASIZCA ELEŞTİRENLERE KARANLIĞA KÜFÜR EDECEĞİNE BİR MUMDA SEN YAK DİYORUZ.