0 506 388 71 54 - 0 507 532 95 30

SON DAKİKA

Üyemiz Soner Veda Annesini Kaybetti

İNFAZ VE KORUMA MEMURLARI İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

CİPDER'in kuruluşundan bu yana her platformda dile getirdiği infaz ve koruma memurlarına derece boş kadro verilmesine ilişkin düzenleme 17 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaştı.

Bilindiği üzere daha önce infaz ve koruma memurları için 4. ve 3. derece boş kadro verilmediğinden birçok bakımdan sosyal ve mali haklar bakımından kısıtlar bulunmaktaydı. Bu kısıtlar, personel üniversite mezunu bile olsa 5. dereceden aşağı düşememeye, yeşil pasaport hakkından yararlanamamaya kadar birçok alanda yer alıyordu. İnfaz ve Koruma memurlarına verilen 4. ve 3. derece kadrolar bu kısıtları bir nebze de olsa giderecektir. Örneğin gerekli koşulları sağlayarak 4. dereceden aşağı düşen infaz ve koruma memurları özel hizmet tazminatlarının 75 puandan 100 puana çıkacak olması nedeniyle maaşlarında belli oranda (yaklaşık 559 TL) artış olacağı, 3. derece kadrolarını alanların yeşil pasaport alabileceği değerlendirilmektedir.

İnfaz ve koruma memurlarının ek göstergelerinin, tazminat oranlarının artırılmasında ve yeşil pasaport alma haklarının önünde en önemli engellerden biri olan kadro derecesi sorununun çözümü için CİPDER uzun yıllardır çaba sarf etmekteydi. Düzenli olarak TBMM başta olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşlara durum hakkında raporlar veren CİPDER'in dile getirdiği sorunların başında gelen kadro sorunu, 17 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklik ile çözüme bir adım daha yaklaştı.

YORUMUNUZ

Adınız Soyadınız
Doğrulama Kodu
Yorumunuz

Yorumlar (2 Adet)

• 18.03.2022-Müslüme BEKEN

Uzun zamandır beklenen gelişmeler sevindirici, inşallah bu çalışmaların ve adımların devamı tez zamanda gelir. Maduriyet lerin giderilmesi mesleki şevki artıracağı inancındayım. Herkese hayırlı olsun...

• 21.03.2022-Eyüp sır

Emek ve gayretli çalışmalarınızdan dolayı teşekkürler.

Bir de İKBM ler için ünvan var fakat makam yok bu konuda çalışma yapılırsa kurumsal kimlik kazanılmış olur.