0 506 388 71 54 - 0 507 532 95 30

Üyemiz Soner Veda Annesini Kaybetti

BEHZAT DEMİR
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE “KAZANIMLARIMIZ”
(Bu Yazı 257 Kez Okundu.)

Ankara Çocuk Islahevinde (Şimdiki Çocuk Eğitimevi Müdürlüğünde) idare memuru olarak göreve başladığım o ilk yılları hatırlıyorum. Daha sonrasında gencecik bir ikinci müdür olarak Anadolu’da bir ilimizdeki ceza infaz kurumunda görev verilmişti. O günlerde bugünkü gibi modern kurumlar, lüks mobilyalar ve tefrişat falan yoktu. Başka kurumlardan terkin edilen eski bir masa kırık bir sandalye ile çalışırdık. Soğuk taş duvarlar arasında yıllarımız geçti. Fakat Devletimizin bize verdiği görevin önemi yüreğimizi ısıtmaya yeterdi. Aileden de gelen bir alışkanlık olsa gerek Devletimiz ve milletimiz her şeyden önce gelir. Hatta görev yaptığımız uzun yıllar boyunca görevimiz çoğu zaman ailemizden öte geçmiştir. Bugünkü acılarımız, yaşadığımız sağlık sorunlarımız o günlerden kalmadır. Ama ne olursa olsun Devletimize en iyi şekilde hizmet ettiğimi düşünüyorum. Bu nedenledir ki başım her zaman dik, alnım açık olarak eski günlerimi yâd ediyorum.

Bugün eskiye göre kurumlarımız çok modern, birçok imkâna sahip. Bunları gördükçe müdür arkadaşlara imreniyor bir o kadar da Devletimizin verdiği bu imkânlardan dolayı gurur duyuyorum. Çalıştığım zamanlarda yaşadığım onca çileli günü düşündüğümde bazen “keşke emekli olmayıp da bu imkânlarla biraz daha hizmet etseydim.” diyorum. Ama emekliliğimin ilk yıllarında yaşadığım bu ikilemden CİPDER Yönetimine girmekle bir nebze kurtuldum. Ayrı kaldığım teşkilata yeniden dönmüş gibi hissediyor hala kendimi bu ailenin bir ferdi olarak görüyorum. Meslektaşlarımın dertleri ile dertleniyor sevinçleri ile neşeleniyorum. Hepsinden önemlisi teşkilatıma hala hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Yönetime girdiğim günden bu yana hem çalışan hem de emekli personelimiz için önemli çalışmalar yaptık. Van Depreminde bizzat yardımları elimle götürdüm, personelimizin acılarını yüz yüze paylaşma imkânı buldum. Gaziantep’te yaşanan patlamanın hemen ertesi gün yönetimden bir arkadaşımızla Gaziantep’e gittik. Şehitlerimizi defnettik, törenine katılıp dua ettik. Onlar için yardım kampanyası başlattık, hatta o günkü Dernek kurucu Başkanı Bekir Alanoğlu’nun girişimleriyle Eskişehir Açık Ceza İnfaz Kurumu sosyal tesislerine şehitlerimizin adını verdik. Artık bu kurum “Şehit İsmail Daler” in adıyla anılıyor.

Sayısız meslektaşımıza üyelerimiz adına bu şekilde yardımlarımız oldu, yaşamını kaybeden arkadaşlarımızın ailelerinin maddi manevi olarak yanında bulunduk, teşkilatın vefasını onlara bizler hissettirdik. İnanın bu duygu öylesine önemli ve güçlü bir duygu ki o insanların gözlerindeki ışıltı bizlere şevk veren en önemli motivasyon kaynağı…

Yönetimdeki diğer arkadaşlarımız hala fiilen çalıştığı için çalışma ziyaretlerine giden heyette genellikle ben bulunuyorum. Bu yüzden üyelerimizle en fazla iletişim kuran, hasta ziyareti eden, duruşmalara katılan da benim. Özellikle hukuki olarak sorun yaşayan personelimizin sayısı çok fazla. Dernek hukuk danışmanımızla birlikte hem kurum ziyaretleri yapıyor hem de duruşmalara katılıyoruz. Çok sayıda meslektaşımıza hukuki olarak destek veriyoruz. Bu beni ayrıca mutlu ediyor. Çünkü geçmişte adli idari sorun yaşayan personelimizin yalnız bırakıldığı, avukat desteği alamadığı ya da hukuk bilgisi olan kişilerle iletişim kuramadığı günleri hatırlıyorum. Gerek hukuk danışmanımız gerekse temel hukuk bilgisine sahip yönetim kurulu üyelerimizle birlikte gece gündüz çalışmalar yapıyoruz. Bazen yüz yüze bazen telefonla bazen de yazılı olarak bize müracaat eden üyelerimize yardımda bulunuyor gerekirse dernek olarak ücretsiz avukat desteği veriyoruz. Bugün sadece hukuki danışma için bile ciddi paralar istendiği düşünüldüğünde bu hizmetin çok faydalı olduğu ortadadır. Disiplin soruşturmaları olumlu sonuçlanan; adli soruşturma ve kovuşturmalardan takipsizlik alan, beraat eden arkadaşlarımızı görmek beni ziyadesiyle memnun ediyor.

Bu rutin işlerin dışında genel sorunlarımıza yönelik birçok çalışmayı da yönetimle birlikte sürdürüyor, çözüm önerileri için müzakerelerde bulunuyoruz. Çözüm için Bakanlıklar, TBMM, medya organları ve diğer kurumlarla ortak çalışmalar içinde bulunuyoruz. Yıpranma hakkı için ne mücadeleler yaptığımızı yakın çevremizde bulunan arkadaşlar iyi bilir. Hatta güvenlik yasası içinde konulması için uğraştığımız ancak kadük kaldığı için alınamayan haklar için girişimlerimiz meclis tutanaklarında da yer almıştır.

Bazı arkadaşlarımızın, yapılan çalışmaları, elde edilen kazanımları küçük gördüğünü üzüntüyle tanık oluyorum. Kısa bir süre önceye kadar benim gibi emekli olan arkadaşlarımızın Adalet Bakanlığı emeklisi olduğunu ispat edecek resmi bir belgesi, kimliği yoktu. Bunun üzerinde ısrarla duran ve Genel Müdürlüğümüzden emekli kimlik kartı talep eden de biz olduk. Hususen bunu bizzat ben ve Ankara’da ikamet eden emekli müdür meslektaşlarımla defalarca yetkililere ilettik. Sonunda buna ilişkin bir düzenleme yapıldı ve talep eden emeklilerimiz kimliklerine kavuştu. Yıpranma hakkının alınması “ceza infaz ve tutuk evlerinin faaliyetleri” nin tehlike sınıfında  “tehlikeli işler” bölümüne dâhil edilmesini sağlamıştır. Bu ise gelecekte başka kazanımlara kapı açacaktır. Örneğin yaptığımız görevle bağdaşmayan hizmet sınıfımızın değişmesi, fazla çalışma karşılığı ücret verilmesi, kadro derece ve kademelerinin artırılması vb. hedeflere ulaşmak için yapılan girişimlerimizde daha önce elde edilen kazanımlar yasa koyucu iradeye sunacağımız önemli argümanlar olmaktadır. Son olarak da emeklilikte harç ödemeksizin silah taşıma hakkına yönelik bir kanun değişikliği yapıldı. Bu konuda da geçmişten bu yana önemli girişimlerde bulunmuş bu konudaki yasa taslağına girmesi sağlanmıştı ama o günün koşullarında tasarının rafa kalkmasıyla bugüne kadar sonuç alınamamıştı. Ama bize verilen sözlerden biri daha tutulmuş oldu böylece. Derneğimizden desteklerini esirgemeyen ve kurumlarımızdaki fiziki değişim ile personelin sayı ve eğitim düzeyinin artırılmasında bu güne kadar katkısı olan tüm yetkililerini ve kurum idarecilerini saygı ve minnetle anıyorum.

Siz de takdir edersiniz ki dünyada ne sorun biter ne de ihtiyaç… Fani dünyada her şey olur biter, dertler unutulur, yeni dertler bulur bizi; su da akar yolunu bulur. Ama önemli olan yanımızda hep birileri olsun, her şeyimizi paylaşabileceğimiz dostlarımız bulunsun. İşte biz buna talip olarak baş koyduk dernekçiliğe. Gücüm yettiğince sizin yanınızda bulunup, sizinle sırt sırta vermeyi istiyorum. Yaşça ve iş tecrübesi olarak sizlerin birçoğundan büyük olduğumu düşünerek sizlere birlik beraberliği bırakmamanızı; birbirinizi sevmenizi; güvenmenizi, merhamet, cesaret ve ferasetinizi hiç kaybetmemenizi, teşkilatınıza, Derneğimize ve emeklilerinize karşı vefalı olmanızı salık veriyorum.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden aldığımız izinlerle kurumlarda Dernek faaliyetleri konusunda bilgilendirme yapmak üzere ziyaretlerimiz esnasında bizlere gösterdikleri yakın ilgiden dolayı başta kurum idarecilerine, tüm çalışanlarımıza da buradan ayrıca teşekkür ediyorum. Son olarak, tüm meslektaşlarıma Derneklerine sahip çıkmalarını, bir an önce üye olup bu aileye katılmalarını salık veriyor; üyelerimizden de Derneğin tek gelir kaynağı olan aidatlarını zamanında yatırarak Derneğe güç katmalarını ve faaliyetlerinin devamını sağlamalarını rica ediyorum.

Bu düşüncelerle tüm görev şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, teşkilatımızda görev yapıp emekli olanlar ile halen görevi başında olanların yeni yılını kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yıl diliyorum.

Diğer Yazarlar

İSMAİL GÜL

NEREDE O ESKİ GÜNLER?

LEVENT PREVEZE

YENİ YILA GİRERKEN

MUTLU EŞER

YIPRANMA HAKKIYLA İLGİLİ GÖRÜŞLER

CEM ALEMDAR ALBAYRAK

KENDİMİZİ NASIL İFADE EDELİM?

İDRİS KOÇ

DEPREM DEĞİL, AHLAKSIZLIK ÖLDÜRÜR!

Yazarın Diğer Yazıları

YORUMUNUZ

Adınız Soyadınız
Doğrulama Kodu
Yorumunuz

Yorumlar (4 Adet)

• 31.03.2020-METİN

KORONA ÖNLEMLERİ NEDENİYLE EVLERİNE GİDEMEYEN PERSONEL HAKKINDADA BİR ÇALIŞMANIZ VARMI

• 14.07.2020-isa devrim

Teşekkürler sayın müdürüm. Saygılarımla.

• 31.08.2020-Abdullah Yetkin

O günleri hep birlikte yaşadık

Bugün daha iyi koşullarda çalışanlar bize göre şanslı olduklarını bilmiyorlar yaşayanlar bilir onların adına her zaman iyi şeylerin nasıl sağlandığı siz ve diğer emekli veya aktif görevde olanların çabalarının olduğu gerçeği ortada iken çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

• 07.09.2020-HASAN SIĞANIK

YÜREĞİNİZE, EMEKLERİNİZE SAĞLIK SAYIN MÜDÜRÜM HER DAİM BİRLİĞİMİZİN YANINDA VE DESTEKCİSİYİZ SAYGILARIMLA.