ÜYELİK BİLGİSİ SORGULA

SON DAKİKA

Üyemiz Soner Veda Annesini Kaybetti

FİİLİ HİZMET ZAMMI ANAYASA MAHKEMESİNE TAŞINDI

Bilindiği üzere yıpranma olarak da anılan fiili hizmet zammı ilgili KHK’de ceza infaz kurumları çalışanları için yıllık 90 gün olarak verildiği halde SGK tarafından belli kriterler öne sürülerek 60-65 gün olarak uygulanmaktadır. Bunula ilgili yasanın çıktığı günden bu yana çalışmalar yapan CİPDER, adil olmayan bu uygulamanın iptali ve KHK’de belirtildiği üzere tam 90 gün şeklinde uygulanması için açtığı davanın İstanbul İdare Mahkemelerince reddedilmesi ve Bölge İdare Mahkemesince de oy çokluğu ile yerel mahkemenin kararı usul ve yasaya uygun bulunması üzerine Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

İç hukuk yollarının tükenmesi ile KHK ile açık bir şekilde 90 gün üzerinden verilmesi gereken fiili hizmet zammının kanuna aykırı bir şekilde 60 gün olarak uygulanmasına ilişkin olarak Anayasa Mahkemesine Genel Başkan Yardımcısı Zafer Baysal adına bireysel başvuru yapıldı.

YORUMUNUZ

Adınız Soyadınız
Doğrulama Kodu
Yorumunuz

Yorumlar (2 Adet)

• 25.12.2020-Enver Demir

Verilmesi gereken haklar vs. hep birşeyler sebep gösterilerek hiç verilmiyor veya eksik veriliyor. Ama bizlerin nerelerde ne şartlar altında çalıştığımızı düşünmeyi bırakın hayal bile edemiyorlar bunun içindir ki bizlerin hakkı olan yükmüş gibi görülüyor. Cipder gibi derneklerimiz yardımıyla haklarımızı inşallah alırız.

• 25.12.2020-Altanin OgLU tarkan

Boş bir fiili hizmet zammı!!! Birde her defasında dile getirmesi ayrı bir dert bakanin.