0 506 388 71 54 - 0 507 532 95 30

Hafit Kaya Vefat Etti

Üyemiz Soner Veda Annesini Kaybetti

CİPDER TALEPLERİNİ BAKANLIĞA İLETTİ

CİPDER, Covid-19 pandemisi nedeniyle tüm yurtta uygulanan tedbirler kapsamında görev süresi uzatılan personel ve ailelerinin görev süresince ve görev sonrasındaki karantina boyunca desteklenmesini ve diğer hususları içeren yazıyı Adalet Bakanlığına ve Ceza ve Tevkifleri Genel Müdürlüğüne sundu.

Bilindiği üzere, Bakanlık emriyle ceza infaz kurumlarında oluşturulacak vardiyalar 15 gün veya 1 ay süreyle kurumda kesintisiz görev yapacak, ardında 15 gün süreyle karantinaya tabi tutulacak. CİPDER bu sürecin personelimiz ve aileleri açısından olumsuz durumlara sebebiyet vermemesi noktasında yetkililerden haklı isteklerinin yerine getirilmesini talep etti.

Yazının tam metni şu şekilde:

ADALET BAKANLIĞINA

Tüm dünya gibi Ülkemiz de çok önemli bir süreçten geçmektedir. Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 pandemisi ülkemizde pek çok alanda ciddi değişikliklere neden olmuş; kamusal olduğu kadar bireysel yaşam alanlarımız da sınırlandırılmıştır. Kamu hizmetleri de bundan payını almış, eğitim hizmetleri başta olmak üzere birçok kamu hizmeti de hem bu hizmeti yerine getirenler hem de hizmeti alanlar açısından farklı şekillerde gerçekleşmeye başlamıştır. Ancak tıpkı sağlık çalışanları ve emniyet güçleri gibi ceza infaz kurumları da hizmetin kesintiye uğramadığı; aksine alınan ciddi tedbirlerle görevin zorluk derecesinin eskisinden daha da fazla olduğu kurumlar durumundadır.

CİPDER olarak bizler, ülkemizin içinde bulunduğu durumun ciddiyetini kavramış olarak tüm camiamıza gerek yerel çalışmalarla gerekse yayın organları ve medya aracılığıyla azami dikkatli olunması çağrısını yapmakta, bu küresel krizden en az zararla çıkmak üzere sosyal sorumluluk görevimizi yerine getirmek üzere gayret sarf etmekteyiz. Ceza infaz kurumu çalışanları da tehlikenin farkında olup kamu bilinci çerçevesinde azami derecede fedakârlık göstermekte ve gereken özveriyle üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmektedir. Dolayısıyla burada görev yapan her unvandaki personel, bu personeli ailesi ve yakınları da de bu riskin altında görev yapmaktadır.

Bu süreçte gerçekten büyük risk altında olan sağlık çalışanları bütün halk, kamuoyu ve medya tarafından hak ettiği desteği görmektedir. Son dönemde hükümetimizce yapılan ek ödemeler de bu çalışan grubunu motive edici önemli bir mali destektir. Dernek olarak biz de sağlık çalışanlarımızı bu zorlu süreçte destekliyor ve gerçekten büyük risk altında olan diğer bir grubu yani ceza infaz kurumu çalışanlarının da benzer şekilde sosyal ve mali açıdan desteklenmesinin doğru olduğunu düşünüyoruz.

Yaklaşık 300.000 hükümlü ve tutuklunun barındırıldığı ceza infaz kurumları; fiziki yapısı, infaz hizmetlerinin gerektirdiği haraketlilik ve doluluk oranları nedeniyle böyle bir salgının yayılımı açısından son derece riskli alanlardır. Pandeminin ülke genelinde yayılmaya devam ettiği bugünlerde ceza infaz kurumu çalışanları kendilerine emanet edilen insanları ve kendilerini gerekli tüm tedbirleri almak suretiyle korumakta olup bugüne kadar herhangi bir olumsuz duruma sebebiyet vermeden görevlerini layıkıyla yerine getirmektedirler. Tıpkı 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösterdikleri özverili çabayı bu günlerde de göstererek bu zorlu süreçten yüz akıyla çıkmayı başaracaklarına inancımız tamdır. Bu bağlamda, Bakanlığımızdan bu fedakâr personelimizin tıpkı sağlık çalışanları gibi hem maddi hem de manevi açıdan desteklenmesinin, onları motive edici birtakım çalışmalar yapılmasını bekliyoruz.

Özellikle, Bakanlığımız emriyle bir ay boyunca ceza infaz kurumlarında kesintisiz görev yaparak, görev sonrasında 15 günlük karantinada kalacak olan personelimizin evlerinden, ailelerinden ve sevdiklerinden 45 gün boyunca ayrı kalacak ceza infaz kurumu çalışanları için destek çalışmaları yapılması son derece elzemdir.

İlk etapta, zafiyete yol açmayacak şekilde personel çalışma şartlarının, çalışma saatlerinin ve idari izinli sayılma durumlarının diğer kamu kurumlarında olduğu gibi ve Cumhurbaşkanlığı Genelgelerine aykırılık teşkil etmeyecek şekilde düzenlenmesinin; uzun süre görev başında olan personelin beslenme, temizlik ve psikolojik yönlerden ihtiyaçlarının sağlanmasının, görev başında ve karantina altında geçen sürelerde bu personelin ailelerinin de birtakım ihtiyaçlarının karşılanmasının; Bakanlık internet sitelerinde, resmi yayın organlarında, sosyal medyada ve hatta ulusal basında ceza infaz kurumu çalışanlarının özverili çalışmalarını ve fedakarlığını ortaya koyacak yayınlar, haberler yapılmasının teşvik edilmesi için çalışmalarda bulunulmasının; bunun yanında, kendileriyle benzer görev yapanlara göre sosyal ve mali açıdan alt düzeylerde bulunan çalışanlarımıza çeşitli oranlarda ek ödeme yapılmasının infaz hizmetlerinin verimini artıracağı gibi salgınla baş etmek üzere önemli motivasyon kaynağı olacağını değerlendirmekteyiz.

Gereğini saygılarımla arz ederim.

İsmail GÜL

Yönetim Kurulu a.

Genel Başkan

YORUMUNUZ

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamıştır.

Adınız Soyadınız
Doğrulama Kodu