0 506 388 71 54 - 0 507 532 95 30

SON DAKİKA

Üyemiz Soner Veda Annesini Kaybetti

CİPDER CEZA İNFAZ KURUMU PERSONELİNİN SİLAH RUHSATI SORUNUNU YARGIYA TAŞIDI

İki yılı aşkın zamandır gündemi meşgul eden ceza infaz kurumu çalışanlarının silah ruhsatı sorunu için mücadele eden CİPDER, idari çözüm yollarından sonuç alınamayınca dava yoluna gitti.

Bilindiği üzere Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Yönetmeliğin 8.maddesi 1.fıkrası (c) bendine istinaden ceza infaz kurumu çalışanlarından mevzuatta sayılanlar silah taşıma ruhsatı alabilmekte idi. Hatta CİPDER’in yıllardır devam eden yoğun çabaları sonucu emekli personelin de taşıma ruhsatlı silah edinebilmesinin yolu açılmış, 7 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7190 sayılı Kanunun 18. maddesiyle, 6136 sayılı Yasa’da değişiklik yapılarak, ceza İnfaz kurumu başkontrolörleri ve kontrolörleri, birinci ve ikinci müdürleri, idare memurları, infaz ve koruma başmemurları ve memurları ile denetimli serbestlik müdür ve müdür yardımcılarından emekli olanlara silah edinebilme hakkı verilmişti. Ancak daha önceki Yönetmelik’te açıkça sayılmayan idare memurlarının da çalışırken bu haktan yararlanabilmesi için Danıştay’ta açılan bir davanın sonucundaki “yorum” çelişkisi yüzünden personelimiz silah ruhsatı alamamaktadır.

Bu sorun gündeme geldiği günden bu yana birçok idari yolu deneyen CİPDER bu kez de çareyi dava açmakta buldu. Dernek yönetim kurulu tarafından ilgili mercilerce defalarca görüşülmesine, dernek avukatı tarafından birçok yazılı ve sözlü başvuru yapılmasına rağmen olumlu bir sonuca ulaşılamaması üzerine masrafı dernek bütçesinden karşılanarak bir dernek üyesi üzerinden Ankara 5. İdare Mahkemesinde ‘’silah ruhsatı verilmemesi’’ işleminin iptali için dava açıldı. Yürütmeyi Durdurma talepli olarak açılan davada, ceza infaz kurumu çalışanlarını sevindirecek bir sonuç alınması bekleniyor.

YORUMUNUZ

Adınız Soyadınız
Doğrulama Kodu
Yorumunuz

Yorumlar (2 Adet)

• 16.07.2021-Ahmet P

Ortada yorum karmaşası falan yok. İdare mahkemesine 2015 yılında açılan bir davanın Danıştay 15.dairenin temyiz etmesi sonucu ilgili madde hk. yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.

• 06.09.2021-Abdullah Yetkin

Cipder'in açmış olduğu davanın sonucunu merak ile beklemekten başka çare kalmadı. Konu her kademede Adalet Bakanlığına iletildi verilen cevaplar yönetmelik hazır Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor denilerek cevap veriliyor olması nedeniyle yazıda imzası bulunan Tetkik Hakim Bey'i aradım Genel Müdür ve Bakanımız yakından takip ediyor denildi.

Bu iş yine CİPDER' in ilgi ve alakası ile çözüme kavuşacağı anlamına geliyor emeği geçen tüm yöneticileri tebrik ediyorum.