0 506 388 71 54 - 0 507 532 95 30

Hafit Kaya Vefat Etti

Üyemiz Soner Veda Annesini Kaybetti

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURULUR

Son günlerde sosyal medyada ve çeşitli internet haber sitelerinde ceza infaz kurumu uygulamalarını eleştiri adı altında karalayan, personelimizi zan altında bırakmayı amaçlayan manipülasyonlar giderek artmaktadır. Özellikle FETÖ tutuklu ve hükümlüleri ile bunların yandaşları tarafından “ortak bir akıl” güdümünde sistemli olarak girişildiği izlemi veren bu çaba 15 Temmuz’daki hain kalkışmaya teşebbüs eden ve onları destekleyen zihniyetin yeni bir girişiminden başkası değildir.

İçinde bulunulan pandemi sürecinde görevini layıkıyla yapan ceza infaz kurumu çalışanları, sürecin başından bu yana karantina ve izolasyon uygulamalarına titizlikle riayet etmiş; gerek kendilerine emanet edilen tutuklu ve hükümlüler açısından gerekse toplum sağlığı açısından tüm riskleri en alt düzeyde tutmak için hem kendilerinden hem de ailelerinden birçok fedakarlıklar yapmışlardır. Buna karşın, ceza infaz kurumlarında kapalı ve açık görüşlere bilerek geç çıkan, personelle polemiğe girmek için fırsat kollayan güdümlü zihniyet, aileleri ile dostları aracılığıyla sosyal medyada bir karalama kampanyası ve algı operasyonu başlatmıştır.

Deprem, sel, yangın, darbe girişimi vb. birçok olayda ve çeşitli sosyal çalkantı dönemlerinde insan hakları, etik ilke ve prensipler ile yasalardan ödün vermeden görevini layıkıyla yerine getiren; fiziki yapısı, güvenlik uygulamaları, işyurdu uygulamaları ve bireyselleştirilmiş iyileştirme çalışmaları ile birçok dünya ülkesinin takdirini toplayan Türk ceza infaz kurumları; öz eleştiri yapabilen, değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmak üzere projeler yürüten; mevzuat değişiklikleri, personel eğitimi ve politikası vb. unsurlarda reform süreçleri yürütebilen, toplumsal dinamiklerle uyumlu ani refleks gösterebilen modern kurumlardır. Nitekim, küresel bozguncuların maşası durumundaki birtakım gruplar ile çıkar amaçlı girişimlerin iftiraları dışında, ceza infaz sistemine ve bu zor günlerde aylarca evlerinden, ailelerinden, sevdiklerinden uzak kalarak ceza infaz kurumlarında 24 saat esasına göre görev yapan kamu personeline yönelik münferit birkaç olay dışında ciddi eleştiriler bulunmamaktadır.

Özellikle son dönemde ülke olarak topyekûn bir seferberliğe giriştiğimiz; tüm dünyaya fedakârlık, birlik beraberlik ve dayanışma konusunda örnek teşkil ettiğimiz bir dönemde; aynı anda ve aynı “dille” yöneltilmeye başlayan iftiraların, bu ülkenin tüm damarlarına sızarak kanını zehirlemeye çalışan ancak Aziz Milletimizin iradesi ile boşa çıkartılan hainliğin devamı niteliğinde olduğunu düşünüyor; başka bir kalkışma biçimi olan bu girişimleri camiamızın ferasetiyle, yasalara ve insan haklarına bağlılığıyla ve azmiyle bertaraf edeceğimizi tüm kamuoyuna bildiriyoruz.

CİPDER YÖNETİM KURULU

YORUMUNUZ

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamıştır.

Adınız Soyadınız
Doğrulama Kodu