ÜYELİK BİLGİSİ SORGULA

SON DAKİKA

Üyemiz Soner Veda Annesini Kaybetti

2021 KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ AYRINTILARI BELLİ OLDU

Bilindiği üzere 2022-2023 dönemlerine ait zam oranları geçtiğimiz günlerde belli oldu. 2022 ve 2023 yıllarında kamu personeli aylıklarına uygulanacak ve iki yıl için % 35’e varan artışı içeren 6. dönem toplu sözleşme metni 25 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Bu sözleşme metninde uygulanacak zam oranları ve enflasyon farkları yer almakla birlikte bunun dışında teşkilatımızı ilgilendiren bazı ayrıntıları sizlerle paylaşmak istiyoruz:

Bu sözleşmeye göre,

17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (III) sayılı Cetvelin "F-Adalet Hizmetleri Tazminatı" bölümünde yer alan oranlar; Ankara, İstanbul, İzmir illerinde görev yapanlar için 15 puan (yaklaşık 256 TL), diğer büyükşehirlerde görev yapanlar için 10 puan ve diğer illerde görev yapanlar için 5 puan artırımlı uygulanacak. Bu cetvelde adalet tazminatı ödenen ceza infaz kurumu çalışanları arasında Cezaevi Müdürü, İdare Memuru, İnfaz ve Koruma Başmemuru, İnfaz ve Koruma Memuru, sayman ve genel idare hizmetleri sınıfında yer alan diğer personel bulunuyor.

Eşi çalışmayan devlet memurlarına ödenen aile yardım ödeneğine de 26 TL zam yapıldı.

Bir değişiklik de Devlet memurlarından daha yüksek aylık öngörülen başka kadrolara görev veya unvan değişikliği suretiyle atananlara ödenecek aylıklarda yapıldı. Buna göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 167nci maddesi uyarınca daha yüksek aylık öngörülen başka kadrolara görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atananlara aylığa hak kazanmalarında, anılan maddede yer alan "görevine başladığı tarihi takip eden aybaşından itibaren" ibaresi, "görevine başladığı tarihten itibaren" şeklinde uygulanması ön görüldü. Böylece yeni bir göreve atananların yaşadığı bir mağduriyetin önüne geçilmiş oldu. Zira daha önce yeni aylıklar hem geç ödeniyordu hem aradaki fark ödenemiyordu.

Tespit ettiğimiz bir değişiklik de sözleşmeli teknik personelin (Sözleşmeli teknisyen, sözleşmeli mühendis vb.) arazi tazminatı olarak da bilinen özel hizmet tazminatlarından yararlanabilecek olması. Buna göre, teknik Hizmetler Sınıfına dâhil kadrolarda bulunanlardan; büro, atölye, ısı santralı, laboratuvar, tesis (sosyal tesisler dahil), işletme, fabrika ve hizmet binaları dışında olması koşuluyla; arazi, şantiye, inşaat, baraj, park, bahçe, maden, açık alanlarda kurulu tarım ve hayvancılık uygulama birimleri ve yol gibi açık çalışma mahallerinde (belirtilen mahallerde yapılan kontrollük hizmetleri dahil) fiilen çalışan Devlet memurları yararlanabildiği özel hizmet tazminatları artık sözleşmeli teknik personele de ödenebilecek.

Ayrıca sözleşmede, teknik açıdan uygun koşulları sağlayanlara 3600 ek gösterge verilmesi ile sözleşmeli personelin kadroya alınmasını da içeren sözleşmeli personel mevzuatının düzenlenmesi çalışmalarının da bu sözleşme süresi içinde tamamlanacağı belirtiliyor.

YORUMUNUZ

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamıştır.

Adınız Soyadınız
Doğrulama Kodu